Buyer persona

 

BUYER PERSONA'S

Meer leads met relevante content voor je buyer persona

 

Hoe stel je een buyer persona samen

HOE STEL JE EEN BUYER PERSONA SAMEN?

Een buyer persona is een fictieve weergave van je doorsnee klant. Deze stel je op door samen met een team van experts uit je bedrijf de ervaringen van je huidige klanten te inventariseren.

Samen bepaal je wie je meest ideale klant is. Wat is het koopproces en wat zijn z'n koop criteria. Via interviews kom je achter de problemen, barrières en succesfactoren die de keuze bepalen van de klant.

De inventarisatie en interview resultaten verwerk je in een buyer persona profiel. Het profiel kan gebruikt worden door experts die de content ontwikkelen en zorgt voor een duidelijke lijn in de content.


WAT IS HET BELANG VAN DE BUYER'S JOURNEY

Van alle aankopen is het zoekproces in 76% van de gevallen online gestart. Elke klant doorloopt een proces van bewustwording, overweging naar besluitvorming. Klanten wil je graag bewust maken van nieuwe en betere oplossingen. Je wilt hen helpen bij de overwegingen en hun besluitvorming beïnvloeden. Een zorgvuldig opgestelde buyer persona met buyer journey geeft richting aan de content die je gaat maken. Met een buyers journey ben je dus beter in staat om je potentiele klanten te helpen. 

Wil je meer weten over hoe je achter zo'n buyers journey komt? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag. 

 

De buyer's journey
Klant interviews

KLANT INTERVIEWS

Buyer persona's kunnen worden samengesteld op basis van de kennis en ervaring binnen het bedrijf. De kwaliteit van buyer persona's neemt toe zodra je de resultaten toetst doormiddel van interviews. 

Je kunt het beste de klanten interviewen die kort geleden jouw product of dienst hebben aangeschaft. Daarnaast is het goed om personen te interviewen die recent voor een dienst of product van de concurrent hebben gekozen. In beide gevallen hebben ze net het besluitvormings- en koopproces achter de rug. Zij geven je inzicht in de afwegingen die ze hebben gemaakt en in de stappen die ze hebben gezet.

Om een buyer persona doormiddel van interviews te toetsen, adviseren we gemiddeld vijf tot tien interviews te houden. 

icon-24.png
WIL JE MEER GRIP OP JE MARKETING FUNNEL? Neem contact op