BuyerPersonaBanner

 

BEPAAL JOUW IDEALE BUYER PERSONA

werf meer gekwalificeerde leads met relevante content gericht op jouw ideale klant!


Hoe stel je een buyer persona samen

BUYER PERSONA PROFIEL

Een buyer persona profiel is een fictieve weergave van je ideale klant. Deze stel je op door samen met een team van experts uit je bedrijf de ervaringen van je huidige klanten te inventariseren.

Samen bepaal je wie de meest ideale klant is. Wat is het koopproces en wat zijn de koopcriteria? Via interviews kom je achter de problemen, barrières en succesfactoren die de keuze bepalen van de klant.

De inventarisatie en interviewresultaten verwerk je in een buyer persona profiel. Het profiel is waardevolle input voor tekstschrijvers. Daarnaast zorgt een buyer persona profiel voor een eenduidige lijn in de content.

WAT IS HET BELANG VAN DE BUYER JOURNEY

Bij 76% van alle aankopen is het zoekproces online gestart. Elke klant maakt een reis van bewustwording, overweging naar besluitvorming. Klanten wil je graag bewust maken van nieuwe en betere oplossingen. Je wilt hen helpen bij de overweging en hun besluitvorming positief beïnvloeden.

Een zorgvuldig opgestelde buyer persona met buyer journey geeft richting aan de content die je gaat maken. Met een buyer journey ben je beter in staat om je potentiële klanten te helpen. 

Wil je meer weten over hoe je de buyer journey achterhaalt? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag. 

 

De buyer's journey
Klant interviews

KLANT INTERVIEWS

Buyer persona's stel je samen op basis van kennis en ervaring binnen je organisatie. De kwaliteit van buyer persona's neemt toe zodra je de resultaten toetst door middel van interviews met klanten en prospects.

Het beste interview je klanten die kort geleden jouw product of dienst hebben aangeschaft. Daarnaast is het goed om personen te interviewen die recent voor een dienst of product van de concurrent hebben gekozen.

In beide gevallen hebben ze net het besluitvormingsproces achter de rug. Zij geven je inzicht in de afwegingen die ze hebben gemaakt en in de stappen die ze hebben gezet.

Om een buyer persona door middel van interviews te toetsen, adviseren we om gemiddeld vijf tot tien interviews af te nemen. 

 

Aan de slag met buyer persona's? 
Plan direct je gesprek


Onze inbound marketing consultants staan voor je klaar. Heeft jouw onderneming uitdagingen met betrekking tot het realiseren van groei in marketing en sales? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan.